четвер, 9 квітня 2020 р.

Майстер клас керівника гуртка "Палітра" Вікторії Савчук "Великодній кролик та його друзі"



Дорогі друзі! Сьогодні ми з вами проведемо урок ліпки. А так як ми всі в очікуванні світлого свята Великодня, то і темою нашого завдання буде "Великодній кролик та його друзі".

Для початку поговоримо про кролика, звідки він взявся і хто він.  Символи Великодніх свят  набули поширення  у першій половині ХІХ ст. Так у християн східного обряду це були курочки та пухнасті курчата, а у християн західного обряду - кролики. Образ Великоднього кролика вперше з'явився у Німеччині, де вважалось що в переддень Пасхи він ховає в саду кольорові яйця. Рано-вранці, прийшовши з святкової Пасхальної служби, дітки бігли в сад на пошуки яєць від кролика. Пізніше ця традиція поширилась у інших країнах Європи та Америки, а яйця стали шоколадними. Останнім часом в Україні так само дітям дарують шоколадні яйця від кролика.

То ж саме цей чудовий символ Великодніх свят ми сьогодні будемо втілювати у нашій творчій майстерні.




1.    Підготуємо інструменти і матеріали: дощечку, пластилін, набір стеків.




2.    Добре розминаємо в руках пластилін, щоб він став м'яким та еластичним. Уважно подивимось на зразок і почнемо фантазувати.







3.    Для початку зробимо підставку. Це може бути лісова галявина або пеньок, або ще щось, кожний сам обере щось цікаве.





4. Наступний наш крок - ліпка самого кролика. Подивимось на зразок. Але постараємось не копіювати, а зробити по своєму, придумати яким саме буде ваш кролик, якого кольору, якої величини, в якій він буде позі та інше. Це може бути один кролик або декілька - все у ваших можливостях.


5.  Не забуваємо використовувати стеки. Всі деталі - очки, вушка, носик та ін.обовязково робимо з допомогою стеків. А також не забуваємо, що у кролика красиве ворсисте хутро, тому необхідно також з допомогою стеків показати його фактуру. Для цього легенько продряпуємо фігурку кролика, імітуючи хутро.




6.    Тепер можна зліпити друзів кролика, які, як ви знаєте, допомагають йому ховати в саду яйця. Це можуть бути курочки, курчата, каченята, равлики, їжачки - будь-хто, кого ви нафантазуєте.


6.   Ну і завершить нашу роботу великий кошик з різнокольоровими яйцями, які ховав наш кролик.


Дорогі друзі! Якщо в ваших сімейних традиціях більш до душі Великодні курчата, то ви можете зліпити курочку з пухнастими курчатами.

Бажаю всім творчого натхнення і подарувати маленьку радість своїм родичам!




































Немає коментарів:

Дописати коментар