понеділок, 28 лютого 2022 р.

«З нами – увесь світ»

 

З 24 лютого в усьому світі розгорнувся масштабний антивоєнний рух, який кожного дня збирає на  великих площах багатотисячні мітинги на захист нашої держави від наглого російського вторгнення. Активісти у всьому світі закликають свої уряди закрити небо України.

    Це безпрецедентне багатонаціональне єднання навкруг України дає нам сили боротись, вірити у свою перемогу. Діти всієї України , так само як і дорослі, не стоять осторонь цього руху. Нехай маленьку, але все ж таки часточку свого, не по дитячому серйозного, ставлення до боротьби за мир вони вносять через мистецтво.

      В гуртках образотворчого мистецтва «Юний дизайнер» (керівник Алла Руснак) та «Світ фантазій» (керівник Олена Мажуровська) з 28 лютого розпочався челендж «З нами – увесь світ».  Юні художники один за одним приєднувались до участі у челенджі, виконуючи творчі роботи на патріотичну тему.  Юні дизайнери закликали до миру лаконічною мовою плакату.  Їх роботи сповнені палкого бажання захистити мир, не дати ворогу зруйнувати нашу прекрасну країну. А менші вихованці через  дитячі малюнки передали свою вдячність усім людям доброї волі за їх підтримку.

 Фотоматеріали челенджу «З нами – увесь світ» можна переглянути на сторінці «Юність Буковини» (Юна Бук) у FB або на блогах керівників  гуртків «Юний дизайнер» - https://allarusnak.blogspot.com/;

та «Світ фантазій» - https://elenamazh.blogspot.com/


пʼятниця, 25 лютого 2022 р.

БУТИ РАЗОМ. ДІЯТИ РАЗОМ.

 

Перейшовши з 24 лютого на дистанційне навчання керівники гуртків образотворчого мистецтва змінили не тільки форму навчання, але і головне завдання освітнього процесу - першочерговим стало завдання психологічної безпеки наших вихованців. З метою допомоги нашим вихованцям здолати тривогу та страх, у гуртках образотворчого мистецтва з 25 лютого розпочався цикл тематичних занять під девізом «Бути разом. Діяти разом». 

       Відомо, що більшість людей, коли вони  переживають стрес або відчувають неспокій, найчастіше беруться малювати. У психології навіть присутній окремий напрям - арт-терапія, що вивчає лікувальні та реабілітаційні можливості мистецтва. Через заняття  творчістю наші керівники  прагнуть, щоб  малювання відкрили кожному вихованцю можливості не тільки розповісти про себе і свої відчуття, але і візуалізувати намальоване, прагнучи наблизити омріяне до реальності. Кожний дитячий малюнок – це маленька історія. «Прочитавши» цю історію разом з іншими, кожний вихованець  зможе відчути себе частинкою дружнього кола друзів, які розуміють і підтримують його.

пʼятниця, 11 лютого 2022 р.

Святкуємо День всіх закоханих!

 

Як і кожного року, напередодні Дня святого Валентина, гурток «Палітра» запрошує всіх у свою творчу майстерню «Під знаком Купідона», де кожний охочий зможе створити своїми руками цікавий сувенір, або подаруночок, або валентинку, взявши участь у майстер-класі від керівника гуртка Вікторії Савчук. На жаль цього року  наша майстерня працює в онлайн режимі, адже наш заклад перебуває на дистанційній формі навчання. Але це не стало на перешкоді нашим вихованцям стати учасниками майстер-класу, який Вікторія Валеріївна записала на відеоролик і розмістила у своїх вайбер-групах. Більше того, кожний гуртківець нашого центру так само може приєднатись до участі у майстер-класі, відвідавши сторінку Юності Буковини у ФБ або Ю-тюб каналі.

А ще, приємною несподіванкою для наших гуртківців, які вже найближчим часом повернуться до очної форми навчання, стане виставка творчих робіт юних художників у фойє І поверху, в яких вони старанно намагались передати найпрекрасніше з почуттів  - почуття любові!










ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ

 Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці – очима дітей», організаторами якого є Державна служби України з питань праці та Науково-виробничий журнал «Охорона праці»  щорічно проводиться з метою привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці, зокрема формування високої культури безпеки праці. Цього року, до вже існуючиої тематики конкурсних робіт також додалась тема протидії СOVID-19 на робочих місцях та у побуті.

      Вихованці гуртків образотворчого мистецтва активно долучились до участі у регіональному відбірковому турі конкурсу, надіславши на адресу Управління Держпраці у Чернівецькій області 16 творчих робіт. За результатами оцінювання переможці обласного етапу братимуть участь у фінальному, Всеукраїнському етапі конкурсу.

Ми щиро дякуємо нашим юним художникам за участь у конкурсі, за їх небайдужість до актуальних проблем, що існують в суспільстві.

       Вболіваємо за вас та бажаємо перемоги!










четвер, 3 лютого 2022 р.

Х Національний конкурс дитячого малюнка "Автомобіль моєї мрії-2022"

Конкурс дитячого малюнка "Автомобіль моєї мрії" - це один з найулюбленіших конкурсів,  в якому залюбки беруть участь юні художники нашого Центру. Організатором конкурсу є компанія Toyota Motor Corporation. Приваблює наших вихованців цей конкурс, перш за все, можливістю стати учасником Всесвітнього етапу конкурсу. Таке право надається конкурсним роботам, які посядуть перші три місця в кожній з трьох вікових категорій у Всеукраїнському етапі конкурсу. По друге, конкурс має досить солідний призовий фонд: Призами Конкурсу є: а) за перше місце у кожній віковій категорії – планшет та стилус; б) за друге місце у кожній віковій категорії – планшет; в) за третє місце у кожній віковій категорії – гіроскутер або квадрокоптер. По третє, кожний учасник, незалежно від отриманого місця,  нагороджується  Грамотою  Організатора конкурсу - Toyota Motor Corporation.

Наші юні художники цього року досить активно долучились до участі у конкурсі. На розгляд Всеукраїнського журі було подано 40 конкурсних робіт вихованців гуртків "Світ фантазій"  (керівник Олена Мажуровська) та "Палітра" (керівник Вікторія Савчук).

Попереду - визначення переможців. А сьогодні ми широ дякуємо представникам офіційного дилерського центру Toyota в Чернівецькій області за приємні подаруночки учасникам конкурсу.