понеділок, 4 жовтня 2021 р.

                    ІДЕМО НА ЕКСКУРСІЮ.

      Розширення світогляду, ерудиції, поля активного навчання та зіткнення з реальними речами, людьми, процесами, явищами; дисципліна, відчуття задоволення від побаченого і почутого  -  все це складові однієї з популярних інтерактивних форм проведення заняття в гуртках образотворчого мистецтва як екскурсія.

     Екскурсія – це подорож. Слово “екскурсія” походить з латинського “ex” (з) і “currere” (вибігти), що означає “вибігти з приміщення”. Навчання за кордоном і передовий освітній досвід показує, що екскурсії повинні бути невід'ємною частиною навчально-виховного процесу.

     Для вихованців гуртків образотворчого мистецтва екскурсія у виставкові зали або музеї – це  можливість зустрітись з реальним світом і отримати можливість пов'язати те, що вони вивчають у гуртку з навколишньою дійсністю.

     Гурток «Світ фантазій» днями здійснив дві цікаві екскурсії: у центр культури «Вернісаж» та обласний художній музей.  

    Говорячи про результати  цих екскурсій важливо зрозуміти головне -  що екскурсія сприяє розвитку  важливих компетентностей, необхідних  дітям для успіху в майбутньому самостійному житті; розвиває загальний культурний рівень дітей, їх ціннісне ставлення предметів мистецтва, розуміння місця та ролі мистецтва у загальному розвитку людства, сприяє їх естетичному вихованню.





















 








Немає коментарів:

Дописати коментар